Nieuw bestuur en nieuwe plannen…

In april nam Marianne Nevens afscheid als voorzitter van de Stichting Duurzaam Amersfoort Zuid (DA-Z). Ook Marieke van der Zeijden heeft afscheid genomen als secretaris. We bedanken hen voor hun jarenlange inzet!

Inmiddels hebben we een vernieuwd team van trekkers en bestuursleden. In een bijeenkomst met actieve vrijwilligers hebben we plannen gemaakt voor de komende periode. DA-Z wil zich vooral richten op de energietransitie, maar duurzaamheid is meer.  En o ja, onze activiteiten zijn er voor alle buurtgenoten, dus voor alle woningeigenaren en huurders.

Dit zijn onze plannen:

  • Energieambassadeurs: Menno de Wind gaat samen met een paar vrijwillige energiecoaches advies geven aan buurtgenoten die worstelen met een hoge energierekening. Zij kunnen wellicht hulp gebruiken bij het kiezen van maatregelen om minder energie te gebruiken. Voor deze hulp kun je je aanmelden via info@duurzaamamersfoortzuid.nl
  • Warmtescans: ook dit jaar staat weer een ploeg scanners onder leiding van Frank Alberse in de startblokken, om bij koud weer met de Infrarood warmtecamera te ontdekken waar de warmtelekken in jouw woning zitten. Vooral belangrijk als je veel gas ‘verstookt’ en wilt ontdekken waar je isolatie of tochtwering kunt verbeteren. Het scannen is niet bedoeld om van net geïsoleerde woningen te controleren of dat goed gedaan is. Bij de volgende nieuwsbrief laten we je weten hoe je je hiervoor kunt aanmelden.
  • Energieklussers: uit de adviezen van onze energieadviseurs of uit de warmtescans kan blijken dat kleine maatregelen, zoals radiator folie, tochtwering, ledlampen e.d. bij u nuttig zijn. Voor wie daar hulp van buurtgenoten bij nodig heeft of dit soort eigenlijk niet kan betalen, staat een groepje energieklussers met een tas materialen klaar. Aanmelden kan bij Hans Schut via zuid@energieklussers033.nl
  • Inspiratie avonden: onder leiding van André Jol organiseren we komend seizoen 3 inspiratie avonden. De eerste gaat over het ‘stapsgewijs verduurzamen van je woning’, op 29 oktober om 20.00 in de Nieuwe Kerk aan de Leusderweg. Zie de aankondiging verderop op deze site. Later volgen er avonden over VvE’s en het Amersfoortse Warmtenet.
  • Regenwater en tuin coaching: over duurzaam hemelwater beheer in de tuin gaat Simone den Brinker met een paar andere vrijwilligers tips en adviezen geven. Meer daarover in een volgende nieuwsbrief.
  • Repareren: veel spullen die stuk gaan kun je repareren. In Huis Miereveld is twee keer per maand een repair cafe. De insteek is dat je kapotte spullen niet weggooit maar repareert waardoor je ze langer kan gebruiken.

Met veel energie gaan we dus als trekkers en bestuur met deze thema’s aan de slag.
Het nieuwe bestuur bestaat uit Hans Schut (voorzitter), Fons Niers (secretaris & publiciteit), Arie Koomans (penningmeester), Frank Alberse (algemene zaken) en.

Maar wij kunnen natuurlijk versterking gebruiken.

Vacature Vrijwilligers:

Wij zoeken nieuwe energie ambassadeurs, warmtescanners en energieklussers. Spreekt je dit aan, laat ons weten, ook als je twijfelt aan je kennis. Wij weten goede trainingen waarin je ‘het vak’ kunt leren.

Je kan ons bereiken via info@duurzaamamersfoortzuid.nl

Tot ziens bij één van onze activiteiten.

Hans, Fons, Arie en Frank

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen