Alternatief voor Inspiratieavond Slim omgaan met regenwater/Steenbreek

Het plan was om dit voorjaar een inspiratieavond over Slim omgaan met regenwater / Duurzaamheid in je tuin te organiseren. Dat is er vanwege de corona-perikelen niet van gekomen, vandaar in deze nieuwsbrief een inspirerend verhaal van wijkgenoot Gerard, hoe hij het voor elkaar kreeg bijna geen leidingwater meer te gebruiken voor zijn tuin.

Waarom dit een goede zaak is? Nou, er valt tegenwoordig veel te veel of te weinig water, met wateroverlast of droogte tot gevolg. En het wordt ook nog steeds warmer. Vandaar dat opslag en hergebruik van hemelwater steeds belangrijker wordt, naast een groene tuin die koeler is dan een versteende tuin.

Welke stappen je kunt zetten om je tuin klimaatvriendelijker te maken lees je in het stappenplan: Maak in 6 stappen je tuin klimaatvriendelijk.

Mocht je na het bekijken van het stappenplan mogelijkheden zien in je tuin, maar nog vragen hebben, dan zijn er twee opties voor hulp:

  1. Van 8 t/m 30 april zitten de tuincoaches van Amersfoort Rainproof  voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur een bericht met je telefoonnummer naar info@amersfoortrainproof.nl en je wordt op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur gebeld.
  2. Op 24 april is er een online workshop Maak van je tuin een klimaatvriendelijke tuin. Mocht deze vol zijn, wordt er een nieuwe datum geprikt.

Het is niet echt ingewikkeld als je weet waar je aan kunt denken…

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen