Buurauto breidt uit naar Vermeerkwartier

De eerste elektrische deelauto van Buurauto is onlangs verschenen in het Vermeerkwartier. Standplaats van de auto is de Bisschopsweg, tussen de Arnhemseweg en de Vermeerstraat. Het is de bedoeling om voor 1 april een tweede Buurauto in de wijk te hebben.

Steeds meer mensen stappen over van autobezit naar autogebruik: autodelen. Logisch, want je kunt er geld mee besparen en het is goed voor het klimaat. Bovendien wordt je straat een mooiere en veiligere buurt.

Autodelen groeit het hardst in steden als Amsterdam en Utrecht, maar ook Amersfoort doet steeds meer mee. Een van de opties is Buurauto: ‘de elektrische auto die je deelt met je buren’. Buurauto is al actief in onder meer Amsterdam, Den Haag en Hilversum en in de Amersfoortse wijken Soesterkwartier, Nieuwland en Kruiskamp. En nu dus ook in het Vermeerkwartier.

De komst van Buurauto naar het Vermeerkwartier kwam tot stand toen Amersfoorter Haye Bijlsma contact opnam met Buurauto. Bijlsma woont met zijn gezin aan de Bisschopsweg en werkt als Consultant Duurzame mobiliteit bij Sweco in De Bilt. Hij vroeg zich een tijdje geleden af of ze de auto nog wel langer nodig hadden, en wijdde er een artikel aan op LinkedIn.

Dat artikel werd niet alleen heel veel gelezen en gedeeld, het kreeg ook veel positieve reacties. ‘Ik merkte dat veel meer mensen spelen met de gedachte om de auto weg te doen of om in een deelautosysteem te stappen,’ zegt Haye. ‘Toen ik Buurauto belde, bleek dat zij juist wilden uitbreiden naar het Vermeerkwartier. Binnen een paar weken gingen zij een elektrische deelauto in onze buurt plaatsen. Toeval?’

In eerste instantie start Buurauto met één auto, maar er wordt al gekeken naar de inzet van een tweede auto. Haye: ‘Een aantal buren was direct enthousiast. Vandaar dat er nu al gekeken wordt naar een tweede auto in de buurt. Dat maakt het delen ook weer makkelijker omdat de kans dat er ‘altijd’ een auto is dan toeneemt. Ik wil hier eigenlijk meteen een oproep doen aan buren in het Vermeerkwartier: heb je interesse in elektrisch autodelen, meld je dan aan bij Buurauto.’

Lees meer op https://www.buurauto.nl/buurauto-breidt-uit-naar-het-vermeerkwartier/ en meld je aan!

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen