De 3e zaterdag in september: World Clean Up Day

Zaterdag 21 september is het World CleanUp Day. Een wereldwijde campagnedag waarbij in meer dan 168 landen ruim 35 miljoen mensen de strijd aangaan met zwerfafval. Burgers, bedrijven en andere organisaties. Ook in Amersfoort.

Vorig jaar vond de World CleanUp Day voor het eerst ook in Amersfoort plaats. Meer dan 300 Amersfoorters gingen aan de slag. Met sloepen, roeiboten en kano’s werden de Eemhaven en de Eem schoongemaakt. Al suppend werden de waterwegen van Vathorst onder handen genomen en ook rondom Winkelcentrum Emiclaer werden de handen door jong en oud uit de mouwen gestoken. Op de website https://www.worldcleanupday033.nl vind je een terugblik van vorig jaar.

Ook dit jaar gaan Amersfoorters weer gewapend met prikstok en vuilniszak de wijk in, de straat en het water op. Op zaterdag 21 september van 13.00 tot 16.00 uur kun je je straat of wijk opruimen, of  je aansluiten bij een van de vele andere schoonmaakacties in de stad.

Wil je meedoen? Sluit je dan aan bij een de teams of zet zelf samen met buurtbewoners je eigen Cleanup team op en ga aan de slag bij jou in de straat. Meer weten? Kijk op www.worldcleanupday033.nl of stuur een e-mail naar team@worldcleanupday033.nl

WorldCleanUpDay033 is een initiatief van Matchpoint Betrokken Ondernemen, JCI, Rotary Young Ambition en wordt ondersteund door Gemeente Amersfoort en een groot aantal betrokken ondernemers. Voor meer informatie zie: https://www.worldcleanupday033.nl

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen