Infraroodactie 2019

Tools voor de mensen die gaan scannen

Mail die we vanuit DAZ hebben rondgestuurd

Beste wijkgenoot,

Een flink aantal bewoners (45) in Amersfoort-Zuid heeft zich al aangemeld voor een warmtescan – net als jij! En gelukkig heeft zich ook een flink aantal vrijwilligers gemeld om de warmtefoto’s van de huizen te gaan maken. We kunnen nog wel enkele vrijwilligers gebruiken, mocht je interesse hebben, laat het ons weten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het maken van een warmtescan zijn we afhankelijk van:

  • het weer: het moet koud (8  ͦC of kouder) en droog zijn; niet hard waaien
  • de beschikbaarheid van vrijwilligers om de warmtescan uit te voeren
  • jouw beschikbaarheid als bewoner om de vrijwilliger te ontvangen.

Het maken van de warmtefoto’s zelf (binnen plus buiten) duurt naar schatting 15-30 minuten. Je ontvangt achteraf via e-mail een beknopt rapportje.

In de eerste of tweede week van november krijgen de vrijwilligers een korte stoomcursus. Elke vrijwilliger krijgt dan ook de adressen en contactgegevens van de mensen waar hij of zij de warmtescans kan gaan uitvoeren. Zodra de weersvoorspellingen ‘goed’ zijn (koud, droog, weinig wind), en de warmtecamera kan geleend worden van Buurkracht, neemt de vrijwilliger in jouw buurt contact met je op voor een afspraak en wat laatste informatie.

Mocht je bij je aanmelding je telefoonnummer nog niet door hebben gegeven, doet dat dan ajb alsnog. Dan kan de vrijwilliger eventueel telefonisch contact met je opnemen.

Notabene

De warmtescan wordt dus uitgevoerd door vrijwilligers. Tijdens de stoomcursus leren zij de basisbeginselen over hoe je warmtebeelden moet interpreteren. Daarmee zijn zij geen experts die adviezen geven over energiemaatregelen in je huis. De warmtebeelden geven globaal inzicht in de mate van isolatie van je huis c.q. waar je warmte verliest.

We hopen dat alles tot zover duidelijk is. Heb je nog vragen, neem dan contact op via een reply op deze mail.

Vriendelijke groet, namens Duurzaam Amersfoort-Zuid,

Tammo ter Hark en Chris Bernasco

Basisdocument – info voor bewoners 301119


Mail voor deelnemers als je een afspraak maakt

Beste buurtgenoot,

Enige tijd geleden heb je je aangemeld bij Duurzaam Amersfoort-Zuid voor een gratis warmtescan van je huis. Op …. heb je een bevestiging van je aanmelding ontvangen.
Ik ben een van de vrijwilligers die de warmtescans in onze wijk gaan uitvoeren. Op … en … december heb ik de beschikking over de infraroodcamera die nodig is om de warmtebeelden te maken. Kan ik op …. bij jou langskomen om de warmtefoto’s te maken? Houd voor het scannen rekening met ongeveer 30 minuten. In de bijlage vind je de basisinformatie. Daarin staat onder meer hoe je je huis moet voorbereiden op de warmtescan.
Ik hoop snel van je te horen of ik op … kan langskomen. Als je nog vragen hebt – aarzel niet om contact met mij op te nemen.
[naam]
[adres]
[telefoonnummer]

Rapport

191201legerapportage: Leeg voorbeeld voor rapportage. Als je verbeteringen hebt, graag doorgeven aan: tammo@terhark.nl


Google presentatie met basisuitleg

https://docs.google.com/presentation/d/1KSgE1gPzHgcTqyc3nzrRys3ok6JhPjb_8wLuHI8nQ6Y/edit?usp=sharing

 

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen