Inspiratieavond: ‘Isoleren? Zo doen de buren dat!’

Wil jij je dak, vloer, gevels of ramen isoleren? Ben je benieuwd naar ervaringen en tips van wijkgenoten? Kom woensdagavond 23 januari om 19.30 uur naar de inspiratieavond van Duurzaam Amersfoort-Zuid. Daar vertellen huiseigenaren uit Amersfoort-Zuid hoe zij het aangepakt hebben.

Woensdag 23 januari 2019 organiseert Duurzaam Amersfoort-Zuid (DA-Z) een inspiratieavond over het isoleren van woningen. Je woning goed isoleren, is de eerste stap richting een aardgasvrije of energie-neutrale woning. Veel mensen willen die eerste stap wel zetten, maar weten niet goed hoe; er is zoveel informatie te vinden op internet en tegelijkertijd zijn adviezen vaak tegenstrijdig. Wij willen het eerlijke verhaal laten horen en elkaar als buren inspireren.

Tijdens deze avond delen huiseigenaren uit Amersfoort-Zuid hun ervaringen met woningisolatie. In circa anderhalf uur, komen circa vijf verschillende bewoners aan het woord. De een licht toe hoe zij de vloer geïsoleerd heeft, de ander vertelt over zijn dakisolatie, weer een ander deelt haar ervaringen met drie-dubbelglas. Het publiek kan vragen stellen aan de huiseigenaren.

Het doel van de avond is om verschillende mogelijkheden aan bod te laten komen. Ieder huis is namelijk anders. En iedere bewoner is anders. De ene woning heeft geen spouw. De andere woning heeft een smalle enigszins geïsoleerde spouw. En de volgende woning heeft een brede spouw. De ene woning is recent verbouwd. De andere woning is honderd jaar oud en valt onder beschermd stadsgezicht. De ene huiseigenaar is een doe-het-zelver. De ander heeft twee linkerhanden. De ene bewoner heeft weinig te besteden. Voor een ander speelt geld niet direct een rol.

Locatie: Nieuwe Kerk, Leusderweg 110 in Amersfoort
Datum: woensdag 23 januari om 19.30 uur
Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen