Marianne ziet… De hybride warmtepomp – heb jij hem al?

Stel het is winter. Stel het is een koude winter. Stel je cv-ketel stopt ermee. Dan wil je direct een nieuwe aanschaffen. Tijd om na te denken over een alternatief heb je dan niet. Is je huis nog niet geïsoleerd, dan kun je een warmtepomp dus wel vergeten. Komende jaren kun je nog besluiten om je oude CV-ketel te vervangen door een nieuwe CV-ketel. Vanaf 1 januari 2026 kan dat niet meer. Je bent vanaf die datum verplicht om een hybride warmtepomp naast je nieuwe CV-ketel te plaatsen. Goed voor het milieu. En misschien ook goed voor je portemonnee. Maar krijg je je huis nog wel warm? Is je huis wel voldoende geïsoleerd? Wat moet jij komende jaren doen om je hierop voor te bereiden?

Ik ben op zoek naar huiseigenaren in Amersfoort-Zuid die al een hybride warmtepomp in huis hebben. Ik wil weten hoe zij dat voor elkaar hebben gekregen. Ik wil weten hoe het bevalt. En ik hoop dat zij hun ervaringen willen delen met andere huiseigenaren in Amersfoort-Zuid.

Heb jij al een hybride warmtepomp? Wil jij je ervaringen delen? Stuur mij (Marianne) een e-mail via duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

Marianne Nevens is een van de duurzame doeners van Duurzaam Amersfoort-Zuid. Wijkbewoners die met elkaar werken aan een duurzamere woning, tuin, straat en buurt. Wandelend of fietsend door Amersfoort-Zuid doet zij duurzame ideeën op. Die ideeën deelt zij in het blog Marianne ziet… Wil jij ook aanhaken? Mail naar duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen