Masterclass “Actief worden in je eigen buurt”

BERICHT VAN BUURKRACHT – Maatschappelijk initiatief Buurkracht organiseert in opdracht van de gemeente Amersfoort een online (via Zoom) masterclass “Actief worden in je eigen buurt” in Amersfoort.

Deze gratis masterclass wordt gehouden op:

dinsdag 18 mei vanaf 20.00 tot ongeveer 22:00 uur

In de masterclass leer je hoe jij actief kunt worden in je eigen buurt. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe vorm je een sterk team?
  • Hoe betrek je de buurt?
  • Hoe kom je aan geld?
  • Hoe ga je om met de gemeente?
  • Welke regels zijn van belang om te kennen?

Buurtbegeleider Koen Bussink vertelt hierover aan de hand van een concreet Buurkrachtproject in een andere gemeente. Daarna helpen hij en Tammo ter Hark (buurtbegeleider in Amersfoort) je om je idee voor de buurt een stap verder te helpen: van idee naar plan.

Na de Masterclass ga je zelf, eventueel samen met buurtgenoten, aan de slag om het plan af te maken. Hierbij kun je ondersteuning krijgen van Buurkracht. En als je dat wilt, kun je je plan met je buurtteam en een buurtbegeleider vervolgens presenteren bij de gemeente.

Wil je meedoen? Meld je dan aan op https://onderzoek.buurkracht.nl/index.php/285582?newtest=Y&lang=nl-informal. Vul svp ook de korte vragenlijst in, zodat Buurkracht de masterclass optimaal kan voorbereiden!

Koen Bussink en Tammo ter Hark
Buurkracht

Buurkracht

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en maakt geen winst. Buurkracht is een zelfstandige stichting. De activiteiten en medewerkers van de stichting worden gefinancierd door gemeenten, provincies en netbeheerder Enexis.

 

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen