Open brainstorm over meten van luchtkwaliteit op 17 mei

Meet je Stad Amersfoort nodigt je uit voor een open brainstorm over een uitbreiding van het initiatief met een onderzoek naar de luchtkwaliteit in Amersfoort en omstreken.

Na eerdere openbare bijeenkomsten over dit onderwerp in november en januari komen we weer bijeen op vrijdag 17 mei, van 15:00 tot 17:00 uur. We willen je graag vertellen over wat er intussen is gebeurd en, belangrijker nog, met jou en de andere mensen het gesprek aangaan over wat we hierna allemaal gaan doen. En nòg belangrijker, van jou horen welke rol jij wilt spelen en met wie je dit samen wilt doen.

Wil je hierover meedenken? Heb je specifieke ervaring met of interesse in het meten van luchtkwaliteit? Wil je meedoen met Citizen Science, of meedraaien in een groep die ontwikkelt aan meetkastjes en software?

Kom op 17 mei om 15:00 uur naar:

De WAR
Geldersestraat 6
Amersfoort

Achtergrond

We hebben van de gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht en het RIVM extra financiering om MeetjeStad uit te breiden met metingen naar luchtkwaliteit. We doen dit door fijnstof, dat door allerlei oorzaken in de lucht terecht komt, te gaan meten naar hoeveelheid en deeltjesgrootte. We weten zeker dat we allerlei uitdagingen zullen tegenkomen, zeker als je weet dat fijnstofmetingen van oudsher alleen met dure apparatuur gemeten kon worden. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope sensoren en die we kunnen we mooi inzetten in dit burgerwetenschapsproject. Het idee is een meetnetwerk dat Amersfoort en omgeving omspant op te zetten en zo in kaart te brengen hoe het zit met de luchtkwaliteit in onze omgeving. Of ten minste, in hoeverre doe-het-zelf metingen met low cost sensoren deze adequaat in kaart kan brengen.

Inlichtingen: 17mei@meetjestad.net

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen