Programma Duurzame Week bekend

Het programma van de Amersfoortse Duurzame Week van 8 tot 14 oktober is vrijwel rond. Het belooft een boeiende week te worden, met onder meer een duurzame markt op 12 oktober op het Lievevrouwekerkhof en nog veel meer.

Van 8-14 oktober staat Amersfoort in het teken van duurzaamheid. Tijdens de Duurzame Week zijn er talloze inspirerende activiteiten in de stad: een kleding swop-party, een duurzaam diner, een theaterprogramma over de plastic soep, opruimacties van zwerfvuil, lezingen en een grote duurzame markt.

Duurzame markt

Op de duurzame markt, zaterdag 12 oktober van 11.00 tot 17.00 uur op het Lieve Vrouwekerkhof, presenteren ruim vijfent

wintig duurzame Amersfoortse ondernemers en organisaties – waaronder Duurzaam Amersfoort-Zuid – hun duurzame product of project zoals een verpakkingsvrije winkel, een moestuin op internet, een elektrische deelauto en een groene plantenschutting. Voor (grote) kinderen is er de gelegenheid een auto op zonne-energie of een windfiets te bouwen.

Speeddaten

Op de markt kun je onder meer speeddaten met Amersfoorters die hun leven hebben verduurzaamd. Wil je je huis energiezuiniger maken, of je (plastic) afval verminderen? Tijdens de speeddates kan je aan stadgenoten vragen hoe zij dat doen.

Lezingen

Vanuit de markt kun je doorlopen naar theatercafé De Lieve Vrouw waar vanaf 12.00 uur zes sprekers te beluisteren zijn. Zo vertelt Emily-Jane Lowe over haar afvalloze bestaan en komen de avonturiers van Wheels on Wind verhalen over hun reis van Alaska naar Patagonië op een ‘sailing cycle’. Hoofdspreker is meteoroloog en klimaatdeskundige Reinier van den Berg. In zijn lezing besteedt hij aandacht aan klimaatverandering en wat je zelf kunt doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Duurzaam Amersfoort-Zuid

Natuurlijk is Duurzaam Amersfoort-Zuid ook aanwezig op de Duurzame Markt. Kom gerust langs met vragen en ideeën, of schrijf je ter plekke in voor onze warmtescan-actie!

De Duurzame Week is een initiatief van een breed samenwerkingsverband van duurzame groepen en organisaties in Amersfoort. Met deze week willen ze laten zien hoe lekker biologisch eten smaakt, hoeveel geld en comfort energiezuinig wonen en werken oplevert, wat je kunt doen om je buurt groener te maken en hoe makkelijk het is om afgedankte materialen weer een nieuw leven te geven. Kortom: hoe leuk het is en hoeveel voldoening het geeft om met een duurzame leefstijl bezig te zijn. Kijk voor het volledige programma op: www.duurzameweek033.nl

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen