Mobiliteit

De fiets pakken in plaats van de auto. Elektrisch rijden. Reizen met de trein in plaats van het vliegtuig. Autodelen. Het zijn allemaal manieren waarmee we het klimaat kunnen sparen. Ongeveer een kwart van onze CO2-uitstoot is afkomstig van mobiliteit, dus het loont om hier iets aan te doen. Ook in ons eigen leven, en in onze eigen wijk. Bijvoorbeeld door een auto te delen met je buurtgenoten.

Autodelen in Amersfoort-Zuid

Steeds meer mensen stappen over van autobezit naar autogebruik: autodelen. Logisch, want je kunt er geld mee besparen en het is goed voor het klimaat. Bovendien krijg je met minder blik op straat een mooiere en veiligere buurt.

Autodelen groeit het hardst in steden als Amsterdam en Utrecht, maar ook Breda, Culemborg en andere middelgrote plaatsen doen al flink mee. Duurzaam Amersfoort-Zuid wil autodelen ook in onze eigen buurten stimuleren. Door groepjes belangstellenden te informeren over de mogelijkheden en hen met elkaar in contact te brengen.

In het Leusder-, Vermeer- en Bergkwartier zijn in totaal al enkele tientallen auto’s van de deelauto-formules Greenwheels, MyWheels en SnappCar in gebruik. Op deze websites kun je zien of het iets voor jou is. Een nieuwe duurzame optie is Buurauto: ‘de elektrische auto die je deelt met je buren’. Buurauto is al actief in het Soesterkwartier en Nieuwland, en daarnaast in Breda, Rotterdam en Den Haag.

Buurauto wil zijn activiteiten in het najaar uitbreiden naar Amersfoort-Zuid. Duurzaam Amersfoort-Zuid steunt dit initiatief. Hou de Facebookpagina van Duurzaam Amersfoort-Zuid in de gaten voor meer nieuws. Andere buurten in Amersfoort-Zuid kunnen volgen. We hopen zo te zorgen voor efficiënt gebruik van vervoermiddelen, minder CO2 en fijnere straten!

Wil je meedoen en/of meedenken over autodelen? Laat het ons weten en stuur een mail naar duurzaamamersfoortzuid@gmail.com!

 

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen