Warmtescan-actie 2021-2022 van start!

De afgelopen winters gingen vrijwilligers van Duurzaam Amersfoort-Zuid al drie keer met een infraroodcamera de wijk in om warmtescans te maken bij hun buurtgenoten. Zoals eerder aangekondigd gaan we de actie in januari-februari 2022 herhalen – uiteraard coronaproof.

Een warmtescan (of: infraroodfoto) laat zien hoe goed je huis geïsoleerd is, en hij laat ook zien waar nog warmte naar buiten lekt. Met die informatie kun je bepalen op welke plekken je de isolatie van je huis zou kunnen verbeteren.

Nieuwe vrijwilligers

Na onze oproep in de nieuwsbrief van oktober hebben zich gelukkig weer een aantal nieuwe enthousiaste en deskundige vrijwilligers aangemeld. Daar zijn we heel blij mee, want nu kunnen we weer een flink aantal huizen gaan scannen!

Wil jij ook een warmtescan van je huis?

Meld je dan hier aan.

Na de aanmelding:

  • neemt een vrijwilliger uit je buurt contact met je op voor een afspraak om de warmtescan te maken. De vrijwilliger stuurt jou ter voorbereiding ook een document met de basisinformatie.
  • wordt de warmtescan gemaakt van je huis (vanwege corona scannen we het huis alleen vanaf de buitenkant).
  • ontvang je een rapportje met de warmtefoto’s van je huis.
  • ontvang je een uitnodiging voor een online bijeenkomst over isolatiemaatregelen die je kunt nemen. Je leert infraroodfoto’s interpreteren en krijgt een beeld van de vervolgstappen die je kunt zetten om je huis beter te isoleren. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Duurzaam Amersfoort-Zuid samen met de professionals van het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Amersfoort.

Je kunt je hier aanmelden voor een warmtescan van je huis. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

Deze actie van Duurzaam Amersfoort-Zuid (DA-Z) wordt ondersteund door Buurkracht. De actie wordt verder mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers uit onze wijken. Een vrijwillige bijdrage (richtbedrag 20 euro) stellen we zeer op prijs. (Een vergelijkbare professionele warmtescan kost normaliter 100-150 euro.) Met deze bijdrage help je bewonersinitiatief DA-Z om de stad steeds een stukje duurzamer te maken.

 

 

 

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen