Warmtescan-actie 2022-2023 van start!

Wegens groot succes nu geen inschrijvingen meer mogelijk

Voor de vijfde keer gaan vrijwilligers van Duurzaam Amersfoort-Zuid deze winter met een infraroodcamera langs bij buurgenoten die zich hebben aangemeld voor een warmtescan van hun huis. De actie loopt van december 2022 tot en met februari 2023.

Een warmtescan (of: infraroodfoto) laat zien waar warmte uit je huis naar buiten lekt – en je de isolatie van je huis mogelijk kunt verbeteren. Warmtescans zijn daarom voor veel mensen een handig startpunt voor energiemaatregelen die goed zijn voor het klimaat en jouw portemonnee.

Nieuwe vrijwilligers

Na onze oproep in onze vorige nieuwsbrief hebben zich acht nieuwe enthousiaste vrijwilligers aangemeld! Daar zijn we heel blij mee. We kunnen weer een flink aantal huizen gaan scannen!

Wil jij ook een warmtescan van je huis?

Helaas is aanmelden nu niet meer mogelijk, onze vrijwilligers-scanners zijn hard bezig.

Na de aanmelding:

  • neemt een vrijwilliger uit je buurt contact met je op voor een afspraak om de warmtescan te maken. Je krijgt dan ter voorbereiding ook een pdf met de basisinformatie.
  • wordt de warmtescan gemaakt van je huis.
  • ontvang je een rapportje met de warmtefoto’s van je huis.
  • ontvang je een uitnodiging voor een online bijeenkomst over isolatiemaatregelen die je kunt nemen. Je leert infraroodfoto’s interpreteren en krijgt een beeld van de vervolgstappen die je kunt zetten om je huis beter te isoleren. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Duurzaam Amersfoort-Zuid samen met de professionals van het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Amersfoort.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

De actie wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers uit onze wijken. Een vrijwillige bijdrage (richtbedrag 20 euro) stellen we zeer op prijs. (Een vergelijkbare professionele warmtescan kost normaliter 100-150 euro.) Met deze bijdrage help je bewonersinitiatief DA-Z om de stad steeds een stukje duurzamer te maken.

 

 

 

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen