Warmtescan-actie 2023-2024 van start!

Voor de zesde keer gaan vrijwilligers van Duurzaam Amersfoort-Zuid deze winter met een infraroodcamera langs bij buurgenoten die zich hebben aangemeld voor een warmtescan van hun huis. De actie loopt van december 2023 tot en met februari 2024. Doordat al veel mensen zich hebben aangemeld hanteren we vanaf 13-01-2024 een wachtlijst. Je kan je dus nog opgeven maar we kunnen niet garanderen dat we deze winter bij je komen scannen.

Een warmtescan (of: infraroodfoto) laat zien waar warmte uit je huis naar buiten lekt en je de isolatie van je huis mogelijk kunt verbeteren. Warmtescans zijn daarom voor veel mensen een handig startpunt voor energie-besparende maatregelen die zowel goed zijn voor het klimaat als voor jouw portemonnee.

Een warmtescan kan je het beste maken als het verschil tussen de binnen- en buiten temperatuur minstens 15 graden is. Bovendien mag het niet regenen, de zon niet schijnen en niet waaien. Een mooie winterochtend of avond is dus ideaal.

Wil jij ook een warmtescan van je huis?

 

Geef je dan op via onderstaande link.

https://research.respondage.com/index.php/227228?newtest=Y&lang=nl-informal

 

Na de aanmelding:

  • neemt een vrijwilliger uit je buurt contact met je op voor een afspraak om de warmtescan te maken. Je krijgt dan ter voorbereiding ook een pdf met de basisinformatie.
  • wordt de warmtescan gemaakt van je huis.
  • ontvang je een rapportje met de warmtefoto’s van je huis.
  • Aan het einde van de winter willen we een algemene online bijeenkomst over isolatiemaatregelen die je kunt nemen organiseren. Je leert dan de infraroodfoto’s beter te interpreteren en krijgt een beeld van de vervolgstappen die je kunt zetten om je huis nog beter te isoleren. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Duurzaam Amersfoort-Zuid samen met de professionals van het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Amersfoort. Je ontvangt hier tegen die tijd een uitnodiging voor.

 

De actie wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers uit onze wijken. Een vrijwillige bijdrage (richtbedrag 20 euro) stellen we zeer op prijs. (Een vergelijkbare professionele warmtescan kost normaliter 100-150 euro.) Met deze bijdrage help je bewonersinitiatief DA-Z om de stad steeds een stukje duurzamer te maken.

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen