Terugblik inspiratieavond ‘Hybride warmtepompen’

Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas: dat kan met een hybride warmtepomp. Hij werkt samen met je cv-ketel en gebruikt stroom in plaats van gas. Hierdoor kun je tot 65 procent minder aardgas verbruiken voor de verwarming van je huis.

Op 15 november 2022 vond de inspiratieavond over hybride warmtepompen succesvol plaats met maar liefst 80 deelnemers. Expert Eric Dekker vertelde wat een hybride warmtepomp precies is, aan welke voorwaarden je woning moet voldoen en welke subsidies er zijn. Een huiseigenaar uit Amersfoort-Zuid deelde zijn persoonlijke en voor anderen waardevolle ervaringen met de hybride warmtepomp. En adviseur monumentenzorg Eelco Dijkstra van de gemeente Amersfoort, lichtte toe wanneer je een vergunning nodig hebt en hoe je die aanvraagt. Neem desgewenst contact op met hem om een vergunningaanvraag voor te bereiden. De avond gaf aanleiding tot veel vragen met interessante en leerzame antwoorden en een goede discussie.

Ben je op zoek naar een geschikte installateur? Neem contact op met het onafhankelijk energieloket van de gemeente Amersfoort voor advies: Duurzaam Bouwloket | Amersfoort

Sheets van de sprekers én uitleg van de gemeente Amersfoort over de website met ruimtelijke plannen delen we bij deze:

221115 Inspiratieavond hybride warmtepompen

221115 Presentatie Warmtepomp Eric Dekker

221115 Verduurzamen en vergunningsplicht gemeente Amersfoort

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen