Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden – én beter van kwaliteit. Het rendement van zonnepanelen is een stuk hoger dan dat van spaargeld. Waarom liggen ze dan nog niet op alle daken in Amersfoort-Zuid? Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Zonnepanelen zijn gedoe. Ze zijn niet mooi. Je verdient het geld pas later terug. Allemaal valide redenen om nog even niets te doen. Maar de tijd staat niet stil. Duurzaam Amersfoort-Zuid kijkt naar de ontwikkelingen en stimuleert bewoners om (al of niet gezamenlijk) gebruik te maken van de (nieuwe) mogelijkheden.

Wil je weten wat de huidige zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? En wat je als inwoner van Amersfoort-Zuid samen met je buurtgenoten nog meer kunt bereiken? Stuur een mail naar duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

In mei 2016 hield Duurzaam Amersfoort-Zuid een informatieavond onder het motto ‘Zonnepanelen waar je (bijna) niets van ziet’. Lees hier het verslag van die avond en de presentaties van verschillende sprekers.

Design: Chris Kit, GLU | Techniek: Kleine Stappen